Rødvin
Textiler:
Friske pletter skylles ud med rigeligt vand (husk pletterne skal helt væk første gang).
Gamle pletter på vaskbart tøj; kom opvaskemiddel (farveløst) på, lad det ligge natten over, vask derefter tøjet almindeligt. Man kan også vælge at smøre glycerin på pletterne, lad tøjet ligge natten over, kom opvaskemiddel på og vask tøjet almindeligt. Husk glycerin er et fedtstof, som kan være vanskeligt at vaske af ved lave temperaturer. (Se fedtpletter).

Forsøg ikke med pletrens på tøj der skal renses, lad pletterne være og indlevér tøjet til renseriet så hurtigt som muligt, så er det nemmere for renseren at få tøjet rent.

Hvis pletterne stadig er fugtige, lægges de i en plastpose så de ikke tørrer ind.